Sfaturi de styling pentru ținutele de primăvară

Sfaturi de styling pentru ținutele de primăvară

Ca în fiecare an, casele de modă lansează trendurile pentru anul care va urma și ne aduc propuneri inedite sau abordări noi. În 2024, designerii au vrut să adreseze problematici precum inegalitatea într-un cadru politic și economic dezechilibrat, iar deciziile se reflectă în tendințele vestimentare ale acestui an.

Paleta cromatică a lui 2024 este destul de restrânsă, cu alb și negru care domină de această dată acolo unde nuanțele tipice verii făceau alteori furori. Un roșu intens, arzător, reușește să se strecoare între nuanțele în trend de anul acesta, iar ca linii de design, acestea sunt mai temperate și discrete, în contrast cu elementele statement care populau pasarelele în anii trecuți.

Tendințele în materie de pantofi pentru anul 2024 sunt marcate de un amestec inovator de confort, sustenabilitate și expresie personală. În termeni de stil, se observă o revenire a influențelor retro, în special din anii '70 și '90, accente colorate și texturi diverse.

Ce vom purta anul acesta?

Vestea bună e că elementele cheie propuse de designeri există, cel mai probabil, la fiecare femeie în garderobă - piese de bază și culori alese inspirat, însă diferența o face stylingul. Înainte însă de a vorbi despre piesele cheie din acest sezon, nu putem trece cu vederea declarația Miucciei Prada, care, prin colecția sa, dorește să exploreze frumusețea modernă:

„Nu frumusețe, ci frumuseți, o îmbrățișare a caracterului unic și a bucuriei de-a trăi”.

Pantaloni foarte scurți Aceștia au fost prezenți din abundență la fashion-show-urile din 2024. Iar ce putem spune despre ei este că par a fi concluzia logică a predicției unei toamne calde, „fără pantaloni”.

Imagini Stânga - Hermes // Dreapta - Bally

 

White noise

De la diafan la broderie densă și toate nuanțele dintre acestea, designerii propun o schimbare de direcție de la culori euforice și pasteluri spumoase la rochii albe ușoare.

Imagini Stânga - Michael Kors // Dreapta - Prada

Asortează-te cu saboții Mihai Albu.

Pantaloni cu talie înaltă

Silueta acestui sezon este definită de pantalonii cu talie foarte înaltă, care alungesc proporțiile și piciorul.

Imagini Stânga - Saint Laurent // Dreapta - Alaïa

Elemente florale / Trandafiri

Rochiile de petrecere se inspiră din trandafiri și flori, cuprinzând imprimeuri și ornamente florale, aplicații tridimensionale sau siluete în formă de petale.

Imagini Stânga - Alexander McQueen // Dreapta - Simone Rocha

Îndrăznește să iesi în evidență cu pantofii din colecția Mihai Albu.

Tricourile Polo

Tricourile din bumbac cu un design sport, cu gulerul clasic, au fost accesorizate cu pantaloni masculini, fuste mini cu volane, rochii aurii sau paiete. Și funcționează!

Imagini Stânga - Brunello Cucinelli // Dreapta - Gucci

Rămâi în trend și sortează-te cu skeakerșii Mika.

Fusta transparentă

Fusta transparentă ia cu asalt primăvara, după mai multe sezoane de detalii inspirate din lenjerie. Poți fii curajoasă și suprapune două straturi, cu o jachetă bomber și o curea groasă.

Imagini Stânga - Christian Dior // Dreapta - Givenchy

Tonuri metalice

Paietele, texturile și materialele care amintesc de metal nu par să părăsească orbita nici în 2024, însă vin într-o interpretare fresh de fiecare dată.

Imagini Stânga - Rabanne // Dreapta - Versace

Manufactură și meșteșug

Piele, denim, iluzii optice, rochii de plasă împodobite cu pompon, franjuri, pene, postere de film… anul acesta, meșteșugul întâlnește moda pe podiumurile internaționale.

Imagini Stânga - Diesel // Dreapta - Maison Margiela

Asortează-te cu încălțăminte din colecția Mihai Albu.

Notele Erei de Aur

Franjuri, căptușeli, trene, rochii cu talie joasă - croiuri inspirate din anii ‘20 și ‘30, remixate cu jachete din piele și sacouri sunt propunerea marilor case de modă pentru 2024.

Imagini Stânga - Giorgio Armani // Dreapta - Jil Sander

90s redux

Anii ‘90 n-au plecat nicăieri, și, chiar dacă dispar din trend, mereu se vor întoarce. În 2024 ne reîntâlnim cu ținute clasice, reinterpretate.

Imagini Stânga - Fendi // Dreapta - Bottega Veneta

Completează-ți outfit-ul cu saboții cu toc din colecția Mihai Albu.

Sursă:

https://www.vogue.co.uk/article/spring-summer-2024-fashion-trends

Lasă un comentariu

Te rugăm să ai în vedere că un comentariu trebuie aprobat înainte de a fi publicat